Arbeids fysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie is een specialisatie die zich richt op klachten die ontstaan zijn door het werk en/of in stand gehouden worden door het werk. Er wordt gekeken naar werkhouding, werkplek, werktaken, werkduur en werkorganisatie. Of het nu gaat om bureauwerkzaamheden, veel stil zitten in de auto of lichamelijk werk, voor alles geldt dat er naar de oorzaak wordt gezocht in uw dagelijkse bezigheden.

U kunt bij deze specialisatie terecht als u klachten heeft die veroorzaakt worden door uw werk.

Of het nu gaat om bureauwerkzaamheden, veel stil zitten in de auto of lichamelijk werk, voor alles geldt dat er de oorzaak wordt gezocht in uw dagelijkse bezigheden.

Een verkeerde houding kan langdurig ongemerkt blijven, sluimeren of plotseling de kop op steken.  Het is de zorg dat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt of aan het werk blijft.

Er is geen klacht hetzelfde. Op basis van een persoonlijk gesprek zal er een behandeling of begeleidingsplan voorgesteld worden.

Ook wordt er graag voor u in kaart gebracht waar gezondheidsrisico’s bestaan op uw werkplek. Dit kan individueel maar dit kan ook voor bedrijven en organisaties worden gedaan.

Op het gebied van preventie wordt er onder meer tiltrainingen en training gezond beeldschermwerk gegeven.

Specialisten

Arbeids fysiotherapie