Kinder fysiotherapie

Kinderfysiotherapie richt zich op baby's, peuters, kleuters en kinderen tot achttien jaar. De behandeling gebeurt veelal spelenderwijs, waarbij plezier in bewegen belangrijk is. De behandelruimte is specifiek ingericht op kinderen. Het diverse speelgoed daagt de kinderen uit.

Deze specialisatie betreft kinderfysiotherapie. Hierbij wordt er gericht op baby's, peuters, kleuters en kinderen tot achttien jaar.

De zorgbehoefte is zeer divers.

'Ik wil leren rennen want ik ben hem altijd bij tikkertje'

'Juf kan mijn handschrift niet lezen'

'Het lukt mijn kind niet zichzelf aan te kleden'

Zowel het kind, de ouders of bijvoorbeeld de school kan zich bij onze praktijk melden.

Behandelruimte en behandeling speciaal gericht op kinderen

De behandeling gebeurt veelal spelenderwijs, waarbij plezier in bewegen belangrijk is. De behandelruimte is specifiek ingericht op kinderen. Het diverse speelgoed daagt de kinderen uit.

Het behandelplan stemmen we volledig af op basis van het onderzoek en de hulpvraag. In samenspraak met de ouders en/of het kind gaan we aan de slag.

Ook met kinderen met een ernstige handicap

Bij baby's of kinderen met een ernstige handicap richten we ons ook op de ouders. Zij krijgen van ons speladvies of hoe ze bijvoorbeeld hun kind het beste kunnen tillen. Ouders kunnen hierdoor ook thuis met de tips aan de slag.

Oplossingen bij diverse problemen

Problemen bij kinderen zijn heel divers en vaak complex. Een huilbaby is niet te vergelijken met een heupafwijking of verlamming. Revalidatie na een ongeval is compleet anders dan een schrijfprobleem of het syndroom van Down.
 

Maar het doel is hetzelfde; zichtbaar resultaat boeken op een leuke manier.

Specialisten

Kinder fysiotherapie