Schouder fysiotherapie

Deze specialisatie richt zich op het onderzoeken en revalideren van schouderklachten. Pijnklachten aan de schouder kunnen acuut ontstaan of geleidelijk ontstaan. Ook kunnen ze chronisch zijn als gevolg van langdurige overbelasting, door bewegingsarmoede, of verkeerd beweeggedrag bij pijn en stijfheid. De schouder is een gecompliceerd gewricht en daarom hebben wij hiervoor gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten.

De schouderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en revalideren van schouderklachten. Pijnklachten aan de schouder kunnen acuut ontstaan of geleidelijk ontstaan. Ook kunnen ze chronisch zijn als gevolg van langdurige overbelasting, door bewegingsarmoede, of verkeerd beweeggedrag bij pijn en stijfheid. Wat de oorzaak ook is, het zorgt ervoor dat u zich niet vrij kunt bewegen en alledaagse bezigheden gaan steeds lastiger. De schouder is een gecompliceerd gewricht en daarom hebben wij hiervoor gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten.

Martijn en Ingrid zijn gespecialiseerd in schouderklachten en hebben veel ervaring met de nabehandeling met de meest uiteenlopende schouderoperaties. Daarnaast zijn ze specialist in het conservatief * behandelen (*niet operatief) en beoordelen van andere pijnklachten van de schouder als gevolg van bijvoorbeeld werk, sport en/of houding.

Naast de behandeling geven zij goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Hierdoor wordt de kans op terugkerende klachten aanzienlijk minder. Iedere schouderklacht is anders en daarom is de behandeling maatwerk.

De behandeling kan bestaan uit:

  • specifiek oefenprogramma om de beweeglijkheid, coördinatie en kracht te verbeteren.
  • manuele therapie; specifieke technieken die gericht is op de gewrichten;
  • oefentherapie
  • medical taping; een behandelwijze waarbij gebruik wordt gemaakt van (gekleurde) rekbare tape.

Martijn en Ingrid zijn aangesloten bij Schoudernetwerk Groot Drenthe (SNGD) en behandelen volgens de nieuwste inzichten.

www.sngd.nl
www.schoudernetwerk.nl

Specialisten

Schouder fysiotherapie