Geriatrie fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen die vanwege hun leeftijd te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen.

Daarnaast is de geriatriefysiotherapeut gespecialiseerd in preventie van klachten.

Ouderdom komt met gebreken. Cliché, maar waar. Het is ons streven de kwaliteit van het ouder worden te vergroten. Dit bevordert de deelname aan de maatschappij.

Deze deskundigheid is gericht op aandoeningen die de beweeglijkheid beperken naar mate de leeftijd vordert. Beroertes, botontkalking, slijtage van de gewrichten en bijvoorbeeld Parkinson. In de volksmond vaak gebundeld onder de noemer ouderdomsziekten.

Deze specialisatie in de zorg is voor kwetsbare ouderen die veelal een zeer respectabele leeftijd hebben bereikt. Door deze leeftijd zijn de problemen vaak complex. In de behandelingen wordt er niet alleen gericht op de patiënt, maar ook op familieleden en mantelzorgers door middel van adviezen. Marianne staat veelvuldig in contact met de verzorging, ergotherapeut en diëtist.

De behandelingen en oefeningen zijn bedoeld om achteruitgang te bestrijden, dagelijkse klachten te verminderen en het voorkomen van bijvoorbeeld valpartijen. Hulpmiddelen spelen een belangrijke rol in de behandeling. De woonomgeving staat centraal. Het doel is de kwaliteit van het leven verbeteren en de zelfredzaamheid te bevorderen.

Specialisten

Geriatrie fysiotherapie