Oncologie fysiotherapie

Deze specialisatie is gericht op de impact van kanker. Hiervoor kunt u bij ons zowel individueel als in groepsverband een revalidatieprogramma volgen. 

Voor deze specialisatie is Jeffrey aangesloten bij Onconet.

Deze specialisatie is gericht op de impact van kanker. Hiervoor kunt u een revalidatieprogramma volgen. Naast fysiotherapeut is Jeffrey ook een coach tijdens het proces van herstel of verbetering.

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op algemene en lichamelijke klachten van kankerpatiënten. Daaruit blijkt dat fysiotherapie en met name bewegen een positieve invloed hebben op kwaliteit van leven. Maar ook op pijn, vermoeidheid, herstel van de belastbaarheid en terugkeer in het arbeidsproces.

De klachten kunnen het gevolg zijn van de ziekte zelf of van de medische behandeling. Door operaties kan er schade aan het bewegingsapparaat ontstaan. Maar ook het hart en longen kunnen het zwaar te verduren hebben door bestraling en chemotherapie.
Oncologiefysiotherapie vindt plaats in alle fasen van de ziekte: de curatieve fase (de herstelfase), de palliatieve fase en/of de terminale fase. Elke fase vereist een specifieke behandeling. In de curatieve fase liggen de doelen bij het herwinnen van de verloren of verminderde vaardigheden. In de palliatieve fase liggen de behandeldoelen bij het behoud van de nog aanwezige vaardigheden. In de terminale fase liggen de behandeldoelen vooral in het begeleiden van de cliënt bij de steeds verder afnemende vaardigheden.

Behandelingen kunnen zowel individueel zijn, als in groepsverband. Ook de groepsbehandelingen in Oncofit worden (bijna) altijd vergoed!

Specialisten

Oncologie fysiotherapie