Vragen? 0524-512602

De geriatriefysiotherapeut

Marianne Fekkes

Mijn specialisatie is geriatriefysiotherapie.

Ouderdom komt met gebreken. Cliché, maar waar. Het is mijn streven de kwaliteit van het ouder worden te vergroten. Dit bevordert de deelname aan de maatschappij.

Mijn deskundigheid is gericht op aandoeningen die de beweeglijkheid beperken naar mate de leeftijd vordert. Beroertes, botontkalking, slijtage van de gewrichten en bijvoorbeeld Parkinson. In de volksmond vaak gebundeld onder de noemer ouderdomsziekten.

Ik heb mij gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen die veelal een zeer respectabele leeftijd hebben bereikt. Door deze leeftijd zijn de problemen vaak complex. In mijn behandelingen richt ik me niet alleen op de patiënt, maar ik adviseer en begeleid ook familieleden en mantelzorgers. Ik sta veelvuldig in contact met de verzorging, ergotherapeut en diëtist.

De behandelingen en oefeningen zijn bedoeld om achteruitgang te bestrijden, dagelijkse klachten te verminderen en het voorkomen van bijvoorbeeld valpartijen. Hulpmiddelen spelen een belangrijke rol in de behandeling. De woonomgeving staat centraal. Mijn doel is de kwaliteit van het leven verbeteren en de zelfredzaamheid bevorderen.

E: mariannefekkes@fysiocoevorden.nl

Vragen? 0524-512602