Vragen? 0524-512602
Home    Nieuws

Advies zorgverzekering 2020

25-11-2019

Beste cliënten van Fysiotherapie en Training Coevorden,

De nieuwe premies van de zorgverzekeraars zijn bekend gemaakt. Ruim 80% van de Nederlanders neemt een aanvullende verzekering vanwege de vergoeding voor fysiotherapie.

Wij vinden het belangrijk de tijd te kunnen nemen om kwalitatief goede zorg te kunnen bieden. Wij gaan ervan uit dat u dit ook vindt. Bedenk echter goed dat de grote 4 zorgverzekeraars (CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis) het ons hierin steeds lastiger maken.

Als praktijk geven wij u het volgende advies voor het afsluiten van een zorgverzekering:

  • DSW (met label Stad Holland, In Twente)

En de restitutiepolissen van:

  • ONVZ (met labels PNO en VvAA)
  • De Amersfoortse (onderdeel van ASR)
  • Ohra

DSW is al jaren de beste zorgverzekeraar van Nederland. Zij bieden een goede premie, geen medische selectie, prima vergoedingen en transparantie. Daarnaast betaal je minder eigen risico en worden er geen eisen gesteld aan uw fysiotherapeut. Wij hebben een contract getekend met DSW dus alle kosten worden rechtstreeks door ons bij DSW gedeclareerd.

 

ONVZ, De Amersfoortse en Ohra bieden 100% restitutiepolissen in de basis- en aanvullende verzekering aan. Hiermee kunt u bij iedere zorgverlener terecht, met of zonder contract. In de meeste gevallen betekent dit dat u van ons de nota krijgt maar het gehele bedrag vergoed krijgt. Het enige dat u hoeft te doen is zelf de nota bij de zorgverzekeraar indienen. Vraag dit voor de zekerheid vooraf na bij uw zorgverzekeraar.

De verzekeraars waar wij geen contract mee hebben getekend, waar u zelf de nota indient en waar u altijd een gedeelte van de behandeling zelf moet betalen zijn:

  • CZ (CZ direct, de naturapolis van Ohra, Nationale Nederlanden)
  • Zorg en Zekerheid (AZVZ)
  • Caresq (IptiQ: Promovendum, National Academic, Besured)
  • ENO (Salland, Zorgdirect)
  • Ditzo en de naturapolis van De Amersfoortse (onderdeel van ASR)

Voor de overige zorgverzekeraars die we hierboven niet hebben benoemd, declareren wij rechtstreeks bij de zorgverzekeraar.

We wijzen u erop dat u ten alle tijden bij ons welkom bent en door ons behandeld kunt worden, ongeacht uw verzekering. We doen ons best u van de meest recente en juiste informatie te voorzien. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor het kiezen van uw zorgverzekering.

We begrijpen dat dit allemaal erg ingewikkeld kan zijn. Voor vragen kunt u altijd bij uw fysiotherapeut terecht.

Wij hopen dat de zorgverzekeraars in de toekomst met betere contract-voorstellen zullen gaan komen, op basis van wederzijds vertrouwen en respect.

 

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie en Training Coevorden

« terug naar overzicht
Vragen? 0524-512602