Vragen? 0524-512602
Home    Nieuws

Nationale COPD Challenge 2019

17-02-2019

COPD Challenge

Wandelen is behandelen. Wandelen is een eenvoudige manier om de kwaliteit van leven voor mensen met COPD te vergroten. En het is nog leuk om te doen ook. Wandel je mee in 2019?

In het voorjaar van 2019 starten de wandelingen en trainen we voor een landelijke finale in september.

De Challenge wordt landelijk georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Zij hebben als doel om mensen met diabetes of COPD aan te sporen om meer te gaan bewegen en ze hierbij te begeleiden. Bewegen heeft een bewezen gunstig effect op de diabetes en COPD.

In 2018 hebben wij als praktijk de mensen met diabetes begeleid en in 2019 gaan we hetzelfde doen voor de mensen met COPD.

Heb je een idee van: “Dat kan ik niet” of “Dat is veel te zwaar voor mij” kom dan naar de voorlichtingsavond en laat je door ons overtuigen dat het wél iets voor jou is. 

De opzet is als volgt. In april starten de wekelijkse wandeltrainingen. Deze trainingen worden altijd begeleid door een fysiotherapeut. De trainingen worden voortgezet tot eind september. De laatste week van september wordt afgesloten met de zogenaamde “Challenge-week”. Dan gaan de deelnemers vier dagen achter elkaar wandelen. De eerste drie dagen op locatie, dus in Coevorden. De vierde dag gaan we gezamenlijk met de bus naar Den Haag om met alle deelnemers uit heel Nederland deel te nemen aan het afleggen van de laatste kilometers.

WIl je op de hoogte gehouden worden of een uitnodiging ontvangen voor de informatiebijeenkomst? Stuur ons een mail

 

 

 

« terug naar overzicht
Vragen? 0524-512602