Hulp en concrete adviezen bij een huilbaby, baby met (verborgen) reflux, darmkrampjes en/of overstrekken.

Hulp bij een huilbaby.

Elke baby huilt wel eens, maar het is vaak meer dan jij je van tevoren realiseert. De tijd dat een baby per dag huilt is heel verschillend. En het slapen? Natuurlijk kunnen baby's heerlijk slapen, maar baby's doen het niet allemaal evenveel en ook niet altijd. Bedenk je dat je vaak de ideale verhalen hoort of leest.

Over een huilbaby, een baby ontroostbaar huilt, meerdere keren per nacht wakker wordt, vaak getroost moet worden praten we niet graag. Hoe voel je je als ouder wanneer je kind niet te troosten is, of wanneer je ziet dat je kind moe is maar je het niet in slaap kan krijgen?

Ontroostbaar huilen.

Je gaat van alles proberen. Daarnaast komt iedereen ineens met goed bedoelde adviezen, waar je niet altijd om gevraagd hebt en waardoor je je misschien nog meer onzeker gaat voelen, of zelfs een gevoel van falen ervaart. Mogelijk heb je het gevoel dat jouw baby je afwijst, terwijl je alles voor je baby wilt doen, maar op een gegeven moment niet meer weet wat je moet doen. Je kan je dus geen goede ouder voelen wanneer je kind weinig slaapt en of veel huilt.

Je gaat op de klok leven, je leeft van voeding naar voeding, zit uren met een huilende baby, je hoort het gehuil continu (zelfs wanneer je even zonder de baby boodschappen doet?!) en je vestigt je hoop op de mensen die zeggen dat het na 3 maanden over zal gaan.

Tips huilbaby; ik help je graag om jouw baby tot rust te brengen.

Ik kan je met zekerheid zeggen dat er geen standaard plan van aanpak is en dat het geen goed idee is om alle mogelijke adviezen op te gaan volgen. De baby zal daardoor alleen maar meer overprikkelt raken.

Ik kan in deze lastige periode met jullie meekijken en meedenken. Ik kijk mee of er een medische verklaring zou kunnen zijn zoals een (verborgen) reflux, darmkrampjes, overmatig spugen, mogelijke allergie enz. Tevens observeer ik jouw baby om te kijken wat hem/haar tot rust kan brengen.

Ik kijk mee, observeer het gedrag, de mimiek en het huilen en kom met gerichte adviezen waar je direct mee aan de slag kunt. Ik heb begrip voor jullie als ouders, ik verlies jullie niet uit het oog en zal jullie ook tips geven om het vol te kunnen houden. Door mijn jarenlange ervaring en passie op dit terrein van de kinderfysiotherapie kan ik jullie door een lastige tijd helpen. 

Wanneer je vandaag belt of mailt probeer ik je uiterlijk de volgende werkdag terug te bellen.

Ik heb, indien nodig, korte lijnen met de huisarts, kinderarts en het consultatiebureau.

Elk kind heeft recht op 18 behandelingen kinderfysiotherapie vanuit de basisverzekering zonder eigen bijdrage.

Aanmelden kan telefonisch via de secretaresse op 0524-512602, maar een email sturen kan ook: ilsesierink@fysiocoevorden.nl

 

Review:

De tijd dat Ilse bij ons thuis langs kwam om ons te begeleiden bij het vele huilen en weinig slapen van onze dochter heeft ons enorm geholpen. Ze gaf praktische tips en had aandacht voor hoe het met ons ging. Ilse is gemakkelijk te benaderen en gaf ons het gevoel gezien en gehoord te worden.

De ouders van N.

 

Ilse kwam bij ons aan huis. Ilse geeft veel goede tips en leeft met ons mee. Ilse gaat heel lief met onze zoon om en geniet er ook van. Onze zoon van 8 weken is een stuk rustiger geworden dankzij de tips/technieken/adviezen van Ilse. Daarbij heeft Ilse connecties met kinderarts en het consultatiebureau! Erg fijn. Zo worden de lijntjes kort gehouden. Zeker een aanrader! We hebben weer rust en structuur in huis!

De ouders van L.